scholeksters in de sneeuw - fotowedstrijd Groene Camera, runner up 2021 categorie vogels Anja Brouwer

Fotowedstrijd Groene Camera

Bijna eerste! Met deze foto van scholeksters in de sneeuw ben ik runner-up geworden in de categorie vogels van de Groene Camera! In de categorie zwart-wit had ik een eervolle vermelding, met een foto van héél veel kanoeten, die opvlogen vanwege een slechtvalk.

De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor elke natuurfotograaf uit Nederland en België. Er waren dit jaar ruim 7.000 inzendingen. Je mag 15 foto’s insturen. Het bijzondere was dat de vakjury in de voorselectie 14 van mijn 15 foto’s had uitgekozen. Uiteindelijk gingen er dus twee foto’s door naar de finale. Per categorie zijn er dan nog 10 foto’s over. Vanaf september hangt deze foto in het Museon in Den Haag.

Tijdens hoogwater zaten deze scholeksters bij elkaar in de verse sneeuw. Te rusten, met hun snavel tussen de veren. Toen het water begon te zakken werden ze alert om weer terug de Waddenzee op te gaan en keken ze allemaal op richting zee. Behalve een enkeling…

Juryrapport
Het ritme van deze groep scholeksters in de sneeuw maakt het beeld. Al die kleine zwart-witte lijfjes met hun uitstekende lange oranje snavels vormen een prachtig kunstzinnig patroon dat associaties oproept met de kunstwerken van Escher. En dan die ene eigenwijze vogel links van het midden dat het patroon mooi doorbreekt door net even de andere kant op te kijken.

© Anja Brouwer 2020            Privacybeleid & disclaimer        Ontwerp Wouters Tekst & Vorm 
Niets uit de inhoud van de deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Anja Brouwer. Alle rechten zijn voorbehouden.