Workshop fotografie Ameland

Hou jij van fotograferen en wil je graag mooiere foto’s leren maken? Dat kan tijdens een exclusieve, volledig verzorgde workshop fotografie op Waddeneiland Ameland. Na het succes en de vele positieve reacties van de vorige keren organiseren we ook in 2024 weer weekend workshops op Ameland.

Data en prijs workshop fotografie Ameland

Voorjaar 2024
vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2024 (VOL)

Najaar 2024
vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024 (VOL)

2025
Data volgen binnenkort

Deelnemers 
minimaal 6 en maximaal 10

Prijs
€ 545,00

Inclusief
overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, drankjes in de accommodatie, catering in het veld, bootkaartje, vervoer op het eiland en fotobesprekingen                                    –  overnachting op basis van een tweepersoonskamer met eigen badkamer en terras 
–  toeslag eenpersoonskamer met gedeelde badkamer € 55,00                       

Exclusief
parkeren in Holwerd en reis- en annuleringsverzekeringen

Voor wie is de workshop fotografie?

Mooie foto’s maken begint bij observeren. Wat zie je? Hoe kijk je en wanneer heeft een foto een echte wow-factor? Wat we jullie vooral willen bijbrengen is leren kijken. En vervolgens inspelen op wat je ziet. De workshop fotografie is voor iedereen toegankelijk, maar het is geen basisworkshop waarbij we heel uitgebreid bij de techniek (diafragma, sluitertijd en ISO) stil staan. Zo kunnen we de tijd optimaal besteden aan fotografie, aan het vastleggen van de mooie momenten. Omdat we met twee fotografen zijn kunnen we je veel aandacht geven. Wat voorop staat is plezier beleven aan fotograferen, geïnspireerd raken door de natuur en genieten van Ameland!

Wat gaan we doen?

Ameland is zo divers! Alleen al langs de kustlijn kun je je dagen vermaken met je camera. Het weekend staat in het teken van natuurfotografie. We gaan op zoek naar de vele wadvogels: tijdens hoogwater zoeken vogels een plek waar ze kunnen rusten, een hoogwatervluchtplaats. Dit is dicht voor de kust van Ameland, binnen bereik van onze camera’s. In het voorjaar zijn er veel ganzen en weidevogels in de polder. Als we goed opletten zien we misschien wel een roodhalsgans! In het najaar kleurt het zeekraal rood en een bezoek aan de kwelder is dan zeker de moeite waard. Maar er is natuurlijk nog veel meer te fotograferen! Denk aan de zonsopkomst en zonsondergang, het blauwe uurtje, jonge duintjes op het strand, structuren, schelpen en paaltjes op het strand. En wie weet spotten we zelfs nog een zeehond. Tijdens de workshop leren we je dit moois vast te leggen op jouw manier. Voor het maken van mooie foto’s op een eiland ben je afhankelijk van het weer. Daarom bepalen we het uiteindelijke programma tijdens het weekend, in overleg met jullie.

Begeleiding workshop

Martin van Lokven is 25 jaar professioneel fotograaf. Hij begeleidt al bijna 30 jaar reizen binnen en buiten Europa. In Nederland geeft hij sinds 2008 workshops. Van huis uit is hij bioloog, een carrière die hij ook 30 jaar geleden achter zich liet. Martin is winnaar van diverse fotoprijzen, waaronder overall winnaar van de internationale Oasis Photo Contest. Recent heeft hij internationale prijzen gewonnen bij de European Wildlife Photographer of the Year 2021 en Lowland Photo Contest 2023.

Anja Brouwer is geboren en getogen op Ameland. Zij kent de mooiste plekken op Ameland en weet er veel over te vertellen. Natuurfotografie is haar passie en ze heeft met haar foto’s, nationaal en internationaal, meerdere prijzen gewonnen, waaronder winnaar van de Frans Lanting Photo Award. In 2021 won ze haar eerste internationale prijs bij Big Picture. Bij de Lowland Photo Contest 2022 won ze de categorie Mens en Natuur en had ze een eervolle vermelding in de categorie Vogels. Bij de Groene Camera is ze meerdere malen in de prijzen gevallen. In 2023 werd zij zelfs overall winnaar met haar serie over scholeksters op de Wadden en kreeg zij de titel Natuurfotograaf van het jaar!

Accommodatie op Ameland

We verblijven in Buren in twee luxe vrijstaande villa’s. Daar kun je slapen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer en terras, of in een eenpersoonskamer met een gedeelde badkamer. Het hele weekend is volledig verzorgd en inclusief eten en drinken. We beschikken over drie auto’s om het eiland te verkennen. Eventuele fietshuur is ook inbegrepen. Uiteraard bespreken we de gemaakte foto’s en leren we van elkaars werk. We hebben een beamer en projectiescherm, zodat we tijdens het weekend de gemaakte foto’s kunnen bespreken.

Wat neem je mee?

– Camera en, als je die hebt, een reservecamera
– Niet alles is voorspelbaar, dus neem de lenzen mee die je hebt. Denk aan een allround-lens, groothoeklens, telelens en macrolens
– Statief en afstandsbediening (of gebruik de zelfontspanner)
– Heb je filters, neem ze dan mee. Heb je geen filters? Wij hebben een uitgebreid assortiment tot onze beschikking en we laten zien hoe je er mee kunt werken
– Volle accu’s en oplader
– Voldoende geheugenkaartjes
– Het (digitale) instructieboekje van je camera
– Laarzen (of waterdichte schoenen) waarmee je door het water kunt lopen
– Gepaste kleding (hou rekening met de weersvoorspellingen)
– Vuilniszak om op te liggen, op te zitten of je fototas op te zetten
– Eventueel je laptop en kaartlezer

Aanmelden voor de workshop fotografie

Wil jij meedoen met de workshop? Geef je dan op door onderstaand aanmeldformulier in te vullen. Na je aanmelding ontvang je per e-mail meer informatie. Wij willen je graag zo goed mogelijk informeren. Mocht je vragen hebben, mail of bel mij dan gerust.

    Workshop op maat

    Wil je een workshop op maat? Bijvoorbeeld een één-op-één-workshop voor jezelf, met je (foto)vrienden of voor jouw medewerkers? Ook dat kan! Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Ik denk graag met je mee!

    © Anja Brouwer 2020 Het copyright op alle afbeeldingen op deze website berust bij Anja Brouwer. Geïnteresseerd? Neem contact op met Anja.