fotowedstrijd Lowland Photo Contest 2022 winnaar categorie mens en natuur

Winnaar fotowedstrijd categorie Mens en natuur

Blij en trots ben ik met de eerste plaats in de categorie Mens en natuur bij de Lowland Photo Contest! In de categorie Vogels kreeg ik een eervolle vermelding.

In het net zitten drie jonge torenvalken uit een nestkast in de schuur van een boer, wachtend op een wetenschappelijke ring. Elke ring heeft een unieke code die later misschien voor een terugmelding kan zorgen en info levert over het trekpatroon en de levensverwachting van de soort. De foto is recht van boven genomen. De laarzen van de vogelwachter en de onscherpte van de mazen van het net leiden naar de meest felle van de drie jonge valken.

Dit zegt de jury over mijn foto: wie Anja Brouwer zegt, denkt aan wolken van vogels. Steevast weet ze te verrassen met beelden waarop honderden, zoniet duizenden wadvogels te zien zijn. Wellicht is dit haar enige foto met maar drie vogels. Maar wel een winnaar!

Gisteren was ik bij de prijsuitreiking in België. Mijn felicitaties voor alle andere winnaars! En veel dank aan Jan Loos en Aagje de Doncker van Landschap vzw voor het organiseren van de interessante lezingen en het fotofestival! En natuurlijk de jury die uit zo’n 5.500 foto’s de finalisten moest selecteren.

Lowland Photo Contest is een fotowedstrijd die georganiseerd wordt door Landschap vzw en onderdeel is van het Lowland Photo Festival. Een internationaal natuurfotografiefestival. Volgens hun zeggen is deze fotowedstrijd de meest prestigieuze natuurfotowedstrijd in de Lage Landen.

© Anja Brouwer 2020            Privacybeleid & disclaimer        Ontwerp Wouters Tekst & Vorm 
Niets uit de inhoud van de deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Anja Brouwer. Alle rechten zijn voorbehouden.